П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image8 березня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Зустріч розпочалася з презентації Олексія Цапро про похід на байдарках однією з наймальовничіших і чистих річок України – річкою Снов в червні 2021 року. Досвідчений турист розповів про переваги обраного маршруту та особливості його організації.

Сплав на байдарках річкою Снов зачарував природою й мальовничими звивистими берегами, подарував знайомство з історією Чернігівщини, зокрема, й селища Седнів. Мандрівники відвідали Георгіївську церкву, яка була зведена у традиційних формах української дерев'яної сакральної архітектури, прогулялися затишним парком, оглянули кам'яницю полковника Якова Лизогуба, схожу на мініфортецю та садибу нащадків Лизогубів, де у різні роки побували Тарас Шевченко (1846-1847 рр.), Леонід Глібов, Борис Грінченко та ін. Закінчилась подорож поблизу м. Чернігова, там де спокійна й тиха річка Снов впадає одну з найбільших річок України – річку Десну.

Учасники походу Олександр Дорогой та Надія Вахрамеєва доповнили розповідь смішними історіями, що трапились під час мандрівки й залишились за кадрами світлин, та підтвердили, що гумор під час подорожі заряджає енергією й допомагає знайти сміливі нестандартні рішення.

Інформацією про туристичний проєкт «Жива ріка – Дніпро» поділився Сергій Кутняков. Він зацікавив новим підходом до розробки водного маршруту річкою й запропонував членам клубу долучитися до цього проєкту.

Присутні з задоволенням послухали нові літературні замальовки Юрія Симонова та В’ячеслава Верховського.

Протягом зустрічі лунали улюблені пісні туристів у виконанні Оксани й Олексія Дараєвих, Анатолія Зленка, Лідії Козки та групи «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко