Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Презентація фотовиставки «Діти і війна»


11 березня 2023 року  в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбулося відкриття фотовиставки «Діти і війна» про історії постраждалих пацієнтів  та роботу лікарів найбільшої лікарні «Охматдит» під час російської війни в Україні.

За рік повномасштабного вторгнення головна дитяча лікарня України  ні на мить не припиняла свою роботу, через неї пройшли тисячі пацієнтів. Спеціалісти залишалися на робочих місцях навіть тоді, коли поруч лунали вибухи та було чути постріли. У лікарні рятували і дітей, і дорослих, постраждалих від російських атак.

Ця виставка висвітлює роботу і життя лікарні під час війни, а також історії маленьких пацієнтів. На кожній роботі можна знайти QR код, за яким можливо буде зробити благодійний донат на підтримку НДСЛ «Охматдит».

На урочистому відкритті виставки генеральний директор бібліотеки Олег Сербін та головний лікар «Охматдиту» Володимир Жовнір домовились про подальше поглиблення співпраці, що триває вже давно в межах реалізації проєкту «Книга лікує».  І разом з усією командою «креативних керівників» –  Євгеном Мушкіним, Іваном Степуріним, Євгеном Вембером, Сергієм Харьковим, Дмитром Овдієм – вирішили масштабувати проєкт на майданчиках підзвітних їм компаній.

Приємним бонусом для наших друзів стала екскурсія бібліотекою та знайомство з її безцінними фондами.

Ми переконані, що партнерство заради світлої мети – це не просто спосіб досягнення мети, а свідчення дружби та відданості спільній справі!

Термін експонування виставки: 11 березня – 10 квітня  2023 року з 10:00 до 17:00 щодня (неділя, понеділок – вихідні).

 Під час експонування фотовиставки буде надаватися первинна консультація лікарів. Запрошуємо всіх охочих!