Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки «Жінка. Війна. Життя»

 

3 березня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація фотовиставка «Жінка. Війна. Життя», яка створена за сприяння Київської організації Національної спілки фотохудожників України. Експозиція містить 21 роботу авторів з різних міст України.

Голова КО НСФХУ Любов Котляр провела екскурсію виставкою і прокоментувала історію створення кожної фотороботи. На світлинах мужні, сміливі і незламні українські жінки, які змогли прийняти виклики воєнного часу і спростувати міф про несумісність жінки та війни. Нині, заради перемоги, захисту Вітчизни, своїх родин, вони нарівні з чоловіками служать в лавах Збройних Сил України снайперками, піхотинками, танкістками, кулеметницями, бойовими медикинями.  А ще – волонтерять, невтомно працюють в тилу, активно підтримують культурний фронт, створюють благодійні гуманітарні фонди, рятують дітей від ворожих снарядів.

Війна змінила життя українок, перетворила його на постійний стрес і тривогу, та попри це, вони знаходять у собі сили бути чарівними, лагідними і гостинними.

У заході взяли участь фотохудожник, член НСФХУ Євген Шваб, кореспондент інформаційного агентства Міністерства оборони України «АрміяІнфо» Володимир Загребельний, представник волонтерської організація «Save ФОП», автор світлини «Господиня» Георгій Костєнков, відомі фотохудожники – шанувальники фотомистецтва.

Під час презентації учасників зустрічі по відеозв’язку привітала фотохудожниця із Чехії Ярміла Ковач  і висловила щирі слова підтримки народу України у  надзвичайно важкі часи війни з росією.

Музичним дарунком для присутніх став виступ  поетеси, авторки-виконавиці, ведучої новин і голосу каналу «Культура» Українського радіо Ірини Антонович.

Емоційні поезії, наповнені болем і відчаєм, надією і вірою, на якій все тримається, прозвучали у виконанні Катерини Ткаченко.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Ольга Мазаєва