П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка «Жінка. Війна. Життя»

З 1 по 19 березня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1, конференц-зал) експонується фотовиставка «Жінка. Війна. Життя», яка створена за сприяння Київської організації Національної спілки фотохудожників України. 

На світлинах мужні, сміливі українські жінки, які не бояться труднощів і готові робити все можливе задля перемоги. Чесні, щирі, незламні, вони руйнують усі гендерні стереотипи та власним прикладом доводять, що для них немає нічого нездійсненного. Більшість із них нарівні з чоловіками служать в лавах Збройних Сил України, волонтерять, рятують і лікують воїнів, невтомно працюють в тилу. Попри всі жахи, смерть та бруд окопів українки і на лінії фронту залишаються найчарівнішими в світі.

Автори, чиї світлини увійшли в експозицію: Тетяна Барвінська (Київ), Валерій Лещинський (Київ), Юрій Кошковський (Миколаїв), Сергій Лойко (США), Євген Силкін (Київ), Дмитро Горбунов, Віталій Сокур (Обухів), Олена Білозерська (Київ), Катерина Демянюк (Житомир), Дмитро Корнілов (Київ), Георгій Костєнков (Київ), Катерина Москалюк (Львів), Олег Авілов (Київ), Світлана Савельєва (Київ), Ігор Ткаченко (Одеса), Дмитро Толоконов (Київ).

             

Презентація фотовиставки за участі авторів відбудеться

3 березня о 16:00 за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 

3-й поверх, конференц-зал.

В заході передбачається музичне вітання від поетеси, авторки-виконавиці, ведучої новин і голосу каналу «Культура» Українського радіо Ірини Антонович.

 

Термін експонування виставки: 1- 19 березня  2023 року

з 10:00 до 17:00 щодня (неділя, понеділок – вихідні).

 

Контактний тел. (044) 485-17-95