П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Видавнича діяльність членів
Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» та Київського клубу бібліофілів
у період військової агресії РФ на території суверенної України»

 

 
25 лютого 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося спільне засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» та  Київського клубу бібліофілів за темою: «Видавнича діяльність членів Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» та Київського клубу бібліофілів у період військової агресії РФ на території суверенної України». З повідомленнями виступили:  Віктор  Бихун, директор одноіменного видавництва; Алла Істоміна, виконавчий директор видавничого дому «АДЕФ-Україна»;  Олег Войтович, колекціонер; Олена Погонець, головний бібліотекар НБУ ім. Ярослава Мудрого; Аркадій Третьяков, києвознавець; Анастасія Колісник-Фем,  молода поетеса.
У вступному слові голова клубу Анатолій Кончаковський  наголосив на тому, що 24 лютого 2022 року,  життя для всіх українців поділилося на до.. та після…  Наразі в Україні немає сфери, яка б не долучилася до боротьби з російською агресією. Тримає свої позиції і культурний  фронт. Клуб прихильників книги «Субота у Бегемота» та Київський клуб бібліофілів належать до такого фронту, і  їх видавнича діяльність  у зазначений період показала, як ніколи, важливість друкованого слова у пошануванні своєї культури та своєї ідентичності.
Серед представлених на засіданні видань були:
–  Щербаківський Д., Ернст Ф. Український портрет. Виставка українського портрету ХVІІ–ХХ ст.: репринтне видання 1925 р. / Вст. ст. С. Білокінь, А. Духовична. – Київ : Видавець Бихун В. Ю., 2022.
– Пам’яті Федора Ернста : Ернст Федір. Художественные сокровища Киева, пострадавшие в 1918 году. – Репринтне видання 1918 р. – Київ : Видавець Бихун В. Ю., 2022.
– Георгій Духовичний. Федір Людвігович Ернст. Виктор Киркевич. Триумфальное шествие Советской власти в Киеве. – Київ : Видавець Бихун В. Ю., 2022.
– Київський бібліофіл. ММХХІІ: Альманах. – Київ : Видавець Бихун В. Ю.,  2022.
– Т. Шевченко. Життя в мистецтві. – Київ: ВД «АДЕФ–Україна», 2022.
– Україна 2022. Спротив. – Київ : ВД «АДЕФ–Україна», 2023.
– Єремєєв І. Герби української шляхти. – Київ, 2023.
– Майстри української графіки : Календар на 2023 рік. – Київ, 2022.
– Третьяков А. Будівництво Міського театру в Києві. –  Київ : ВД «Кий», 2022.
– Колісник­-Фем А. Із власного: Книга поезії та рефлексії. – Київ, 2022.
Кожне з цих видань заслуговує на окрему розгорнуту презентацію, що свідчить про  подальшу безперервну перспективу роботи клубів.


 Інформацію підготувала головний бібліотекар
відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець