Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

10 листопада відзначається Всесвітній день науки. У цей день відбуваються офіційні заходи, присвячені святу, повна назва якого – "Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку". Ця назва відображає головну мету самого свята. Його створили для того, щоб людство усвідомило користь наукових досліджень та розробок.

Офіційно заснувала Всесвітній день науки ЮНЕСКО, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. Уперше в глобальному масштабі свято було відзначене 2002 року.

Проведення Всесвітнього дня науки рекомендовано в 1999 році на Всесвітній науковій конференції (нині – Всесвітній науковий форум, англ. World Science Forum) у Будапешті, де була висловлена необхідність щільної взаємодії між наукою та суспільством. День науки – професійне свято працівників науки України відзначається щорічно у третю суботу травня. Свято встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи відомих учених, наукових установ, а також професійних спілок України...» згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року.

Із нагоди Всесвітнього дня науки в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Представлена література знайомить відвідувачів із різними галузями науки і містить матеріали науково-практичних та науково-теоретичних конференцій.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань  радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Інформація підготовлена відділом СКД