Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня єднання

  

16 лютого в Україні відзначають державне свято День єднання. Свято було встановлено  згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022.  

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

З метою консолідації українського суспільства в державі створено єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації «UAразом», систему територіальної оборони, започатковано проєкт «Книга для зміцнення національної єдності».

З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна та  героїчна боротьба українців проти російських загарбників. Головною перепоною для окупантів стали єдність українського народу та стійкість ЗСУ разом з іншими силами оборони України. Покоління наших сучасників зі зброєю в руках нині захищає суверенітет і територіальну цілісність Української держави.

16 лютого, в День єднання,  на будівлях і спорудах в усіх населених пунктах піднімається Державний Прапор України, о 10 годині ранку виконується Державний Гімн України. У цей день закордонні дипломатичні установи України в державах перебування проводять іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку українців.

У бібліотеках, музеях, учбових закладах проводяться культурно-просвітницькі заходи патріотичного спрямування. В кінотеатрах та на телеканалах відбуваються телемарафони, покази фільмів українського виробництва. В Софії Київській та в інших храмах України – молебні за єднання українців.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з нагоди Дня єднання підготувала традиційну книжкову виставку патріотичного спрямування.

На виставці представлено документи із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

  

Виставка експонується за адресою:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 3 поверх.

Термін експонування: 16 – 26 лютого 2023 року

 

 Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Людмила Кудря  

 

 image