П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вечір вокальної музики

«Від бароко – до модернізму»


Створені у минулих віках, геніальні твори класичної музики витримали найскладніший іспит - випробування часом. Подолавши шлях століть, вони й до сьогодні не втратили свого мистецького впливу, залишаючись співзвучними нашим ідеалам, пробуджуючи високі почуття та прагнення Гармонії.

Від химерного орнаменту епохи бароко, крізь витончену ясність класичного періоду, емоційне світосприйняття романтичної ери та експерименти модернізму, музика постійно віддзеркалювала головні цінності свого часу. Усвідомлюючи різноманітність і складність сучасної музики, ми визнаємо, що вона є не тільки відображенням нашого минулого, а й своєрідним вікном у майбуття.

17 лютого 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся вечір вокальної музики «Від бароко – до модернізму».

В цьому, без перебільшення, унікальному концерті, увазі слухачів була представлена палітра творів композиторів, що охоплюють декілька століть розвитку музичного мистецтва.

У концертній програмі, яку представили лауреати міжнародних конкурсів Людмила Артюхова (сопрано) та Дмитро Півненко (фортепіано), прозвучали твори Антоніо Вівальді, Георга Фрідріха Генделя, Алессандро Скарлатті, Моріса Равеля, Олів’є Мессіана.

Родзинкою концерту став твір сучасного українського композитора Валерія Антонюка «Десять солоспівів на вірші японських поетів XVI—XVII ст. у перекладі М. Лукаша» для сопрано з фортепіано.

Приємно зазначити, що зацікавленість до програми концерту виявили різні категорії шанувальників музики, яких не залишив байдужими чарівний вокал. Натхненні чудовим виконанням, вони нагородили митців вдячними, щедрими оплесками.

 

Інформацію підготувала

зав. відділом соціокультурної діяльності

Олена Сливка