Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Валерія Дорожкіна 

«Червона квітка: повість воєнного часу»

 

14 лютого 2023 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація книги Валерія Дорожкіна «Червона квітка: повість воєнного часу» (Київ : «ПЕНМЕН», 2022).

Валерій Дорожкін – доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології Відкритого міжнародного університету розвитку людини «УКРАЇНА», професор кафедри психології Національного університету «Львівська політехніка», психотерапевт, сертифікований лідер балінтовських груп, сертифікований член європейського реєстру психологів EFPA, голова УАПТ, автор багатьох книг з психотерапії та тренінгу. На його рахунку безліч статей в журналах зі списку Web of Science (ESCI) по психології, 23 роки психотерапевтичної приватної практики. Вже 19 років він є бізнес-тренером. Під його керівництвом була заснована й нині діє Київська Школа бізнес-тренерів та тренерів особистісного зростання, звідки випущено більш ніж 220 кваліфікованих спеціалістів.

Автор розповів про любов як почуття, яке змінюється так само, як змінюємось і ми, самі цього не помічаючи. Сильне навантаження війни спричинило загрозу стосункам, або ж навпаки, – раптово народилися нові почуття – до рідного краю, до незнайомих досі людей, які захищають нас. Під час презентації гості разом поміркували про феномен любові – підняття порогу чуттєвості, необхідності емоційного розвантаження, виявлення у зв’язку з повномасштабним вторгненням, як сильним соціальним потрясінням, інших типів любові – Сторге та Агапе. Кожен впізнав себе у розповіді науковця, кожен згадав свій початок війни. Автор стверджував, що всі люди в нашій країні були в однакових обставинах на початку вторгнення, незважаючи на новини та прогнози, наступ був неочікуваним та руйнівним для психологів у тому числі. Навіть сам автор за 2,5 місяці, через збуджений стан, написав книгу «Червона квітка: повість воєнного часу» про життя людей, які зібралися разом та переживають початок війни в одному будинку. Персонажі ведуть діалоги, сперечаються та дискутують у спробі зрозуміти те, що відбувається. Повість відображає настрої та стани жителів України періоду початку війни та передає атмосферу, у яку занурилася наша країна з моменту вторгнення.

Валерій Дорожкін подарував декілька примірників книги Бібліотеці Мудрого. Запрошуємо до читання. Дякуємо професору за цікаву розповідь, наукові факти та дружню, невимушену атмосферу спілкування з читачами.

 

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар Ганна Падалка

фото провідного бібліотекаря Юлії Неграш