П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Лекція-концерт

«Незламний Бетховен»

 

image 11 лютого 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у Музичному клубі «Академія» з великим успіхом пройшла Лекція-концерт «Незламний Бетховен» за участі відомого українського піаніста, лавреата багатьох міжнародних конкурсів, музикознавця, професора Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра Артема Ляховича.

Кожна зустріч з Артемом Ляховичем – це завжди пізнавальне занурення у маловідомі і цікаві історії про музику, життя і творчість композиторів.

Лекція-концерт присвячена геніальному німецькому композитору, піаністу, диригенту Людвігу ван Бетховену,  яскравій особистості в світовій музичній культурі, який за життя став легендою.

Людвіг ван Бетховен – представник «віденської класичної музичної  школи», один з найбільш шанованих і виконуваних композиторів у світі, а його вплив на творчість декількох наступних поколінь європейських композиторів неможливо переоцінити.

Чітко структурований виступ лектора, змістовне та всебічне висвітлення теми Артемом Ляховичем про життя і творчість композитора, про події,  які надихали Бетховена на створення музичних творів, викликали жвавий інтерес.

У віртуозному виконанні Артема Ляховича, де техніка гри була не ціллю, а засобом виявлення художнього образу, пролунали твори Людвіга ван Бетховена – Соната № 23 «Appassionata» та Соната № 31.

Митець продемонстрував талант віртуозного піаніста і прекрасного майстра слова.

Цікавим доповненням Лекції – концерту став і новий фотопроєкт Артема Ляховича «Київ – Світлоimage в Пітьмі»  (світлини зроблені під час блекауту в Києві). Адже митець відомий не тільки як піаніст, але й фотохудожник, є членом Національної спілки фотохудожників України.

Після завершення заходу присутні ще довго спілкувалися, ділилися своїми враженнями. Артему Ляховичу бажали міцного здоров’я, миру, добра, невичерпного натхнення, підкорення нових творчих вершин. Окремо дякували за такі необхідні зараз позитивні емоції, які кожен з присутніх отримав під час змістовної та цікавої зустрічі.

Бажаючі можуть переглянути відеоролик «Незламний Бетховен»

https://www.youtube.com/watch?v=TV7OrzILR9o

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Лариса Совершенна