П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Благодійний концерт

«Молитва за мир в Україні»

4 лютого 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за ініціативи Всеукраїнської Асоціації Корейців відбувся благодійний концерт «Молитва за мир в Україні», присвячений якнайшвидшому припиненню війни в Україні та миру на корейському півострові.

Відкриваючи захід, до присутніх звернувся Президент Всеукраїнської Асоціації Корейців Ігор Вільгельмович Кім, який наголосив на важливості використання кожної можливості, щоб вголос робити заклик «За мир!» та здійсненні певних кроків щодо збереження національної культури та мови етнічних корейців – громадян України.

Своїх співвітчизників, учасників та гостей заходу привітав Посол Республіки Корея в Україні Пан Кім Хьонг Те. В своїй промові він висловив пошану за проявлену витривалість у цей скрутний час та підтримку концерту, присвяченого миру в Україні. Користуючись нагодою, Пан Посол розповів про важливі дії  з боку Уряду Республіки Корея, спрямовані на допомогу Україні під час війни та висловив впевненість, що допомога і підтримка продовжуватиметься і під час мирної відбудови нашої держави.

У концерті взяли участь молоді талановиті представники корейської спільноти в Україні. Свій творчий доробок продемонстрували Ансамбль традиційних корейських танців «Тораді», група виконавців К-Fun Entertainment. Із сольними номерами виступили  Лев Лі (фортепіано), Лариса Кім (сопрано), Михайло Тян, Анна Лігай (хендпан). У виконанні Тетяни Кан прозвучала пісня «Білі тополі», присвячена українським військовим, які загинули за Україну.

Зібрані Асоціацією Корейців в Україні під час концерту кошти заплановано передати на підтримку воїнів тактичної авіації Києва.

 

Інформацію підготувала зав. відділу СКД

Олена Сливка