Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зустріч з представниками посольства Угорщини

 

31 січня 2023 року відбувся візит аташе з питань культури та освіти Посольства Угорщини в Україні пана Міхая Грубера та Агнеси Шафар асистентки з питань культури посольства Угорщини в Україні до Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Під час візиту генеральний директор бібліотеки Олег Сербін та пан Міхай Грубер обговорили питання щодо книгообміну. Було домовлено, що систематично та на постійній основі, партнери нам передаватимуть книжки угорською мовою, а наша бібліотека надаватиме літературу до чотирьох провідних бібліотек Угорщини серед яких Національна бібліотека імені Ференца Сечені та Парламентська бібліотека. Професор Сербін висловив переконання, що саме так ми, як національна бібліотека України, зможемо здійснювати свою освітньо-гуманітарну місію на міжнародному рівні. Адже, тисячі наших співгромадян нині проживають в Угорщині – вимушено покинувши батьківщину, внаслідок загарбницької агресії з боку росії. Тому, кожна передана нами книжка українською мовою – це як ковток життєдайного повітря інтелектуального поступу.

Також, пан Грубер подарував нашій бібліотеці «Національний атлас Угорщини» як символ відкритості та готовності до подальшої співпраці.

Ми дуже вдячні пану Груберу та пані Шафар за візит та готуємось до подальшої спільної роботи, оскільки запланували низку робочих зустрічей-семінарів, зокрема з обміну досвідом в оцифруванні книжкової спадщини…

 

Інформацію підготувала бібліотекар Ганна Ромодан