Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

 

image25 січня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Відкрив засідання модератор – керівник клубу Ігор Корольков. Він поінформував присутніх про план роботи клубу на 2023 рік. Особливу увагу звернув на складність планування туристичних напрямів у цьому році. Наголосив на ретельному відборі початкових та кінцевих пунктів подорожей зі зручним транспортним сполученням. Порадив враховувати, щоб початок туристичного маршруту був якнайближче до мети, а сама мандрівка була цікавою та пізнавальною.

Про привабливість туристичного маршруту «Серце Поділля – м. Кам’янець-Подільський» розповіла досвідчена туристка Лариса Горбатова. Під час подорожі вона відвідала: Старий замок (Кам'янець-Подільська фортеця (XII–XVIII ст.) – комплекс споруд військової архітектури з баштами та бійницями; Ратушу (Будинок польського магістрату (XIV–XVI ст.), де протягом багатьох століть розміщувалася польська управа (магістрат); Кафедральний костьол Святих Апостолів Петра, що відомий своїми фресками Джованні Сампіні, турецьким мінаретом із золотою скульптурою Богородиці та унікальним органом на 972 труби, Костел Святого Миколая і монастир домініканців (XV–XVIII ст.); вірменський квартал та гончарську башту. Мандрівниця не залишилась байдужою до вимощених бруківкою вуличок Старого міста, неймовірної краси пейзажів, унікального каньйону річки Смотрич – стрімкі скелі-стінки якого подекуди сягають 50 метрів у висоту та загальної атмосфери затишного середньовічного міста. Доповненням до розповіді стали світлини подорожниці.

Спогадами про Карпати – унікальний куточок нашої рідної України, там де гори торкаються неба, течуть кришталево чисті ріки й легко дихається цілющим повітрям, поділився В’ячеслав Ягодзинський.

Члени клубу з задоволенням послухали замальовку «Реклами не потребує» Юрія Симонова та жартівливі небилиці В’ячеслава Верховського.

Протягом вечора звучали пісні у виконанні Анатолія Рибіна та групи «Віват» у складі Тетяни Козловської, Ніни Нікітіної та Тамари Кушнірьової.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко