Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книга лікує

 

18 січня 2023 року Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого долучилася до Всеукраїнського проєкту «Книга лікує», започаткованого, свого часу, Сербіним Олегом, з метою створення  бібліотек на базі дитячих лікарень.

А вже цього разу, Генеральний директор нашої бібліотеки відвідав Консультативно-діагностичну поліклініку НДСЛ «ОХМАТДИТ», щоб взяти участь у відкритті такої бібліотеки. З обмінного фонду нашої книгозбірні було передано дитячі україномовні книжки. Сюди увійшли художні та пізнавальні видання.

Також до акції долучилися постійні партнери проєкту – Наукова бібліотека ім. М. Максимовича та видавництво САМІТ-КНИГА в особі засновників Івана та Ігоря Степуріних.

У межах заходу брати Степуріни презентували та передали до бібліотеки книгу «Абетка маленьких переможців», що була видана за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України в рамках реалізації проєктів під координуванням заступника міністра Тараса Шевченка.

Ми знаємо як важливо підтримувати майбутнє покоління, особливо в складні періоди їх життя. Вже давно відомо про позитивний вплив читання на ментальне здоров’я людини. Тож щиро віримо, що книга зможе поліпшити тривале перебування дітей на лікуванні.

До того ж кожен з нас може долучитися до соціального проєкту «Книга лікує», зробивши свій внесок у розвиток бібліотек в медичних закладах.

Діти – це наше майбутнє. Тож віримо у ПЕРЕМОГУ та працюємо на перспективу!

 

                                           Інформацію підготувала бібліотекар Юлія Неграш

                                          Фото бібліотекаря Олесі Наталич