Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Святкування корейського Нового року

(Культурно-пізнавальний захід)

Корейський Новий рік, відомий як Сеоллал, є одним із найважливіших традиційних свят у Кореї.  Відзначається в перший день місячного календаря, зазвичай наприкінці січня або на початку лютого.  Це свято наповнене багатьма звичаями та традиціями, які передаються з покоління в покоління. Сеоллал можна вважати днем народження всіх корейців, адже вік в цій країні додається з настанням Нового року. В цей день прийнято гарно вбиратися і прикрашати домівки, готувати особливі страви, проводити ритуали в пам’ять предків, дарувати подарунки,  ходити в гості.

21 січня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся культурно-пізнавальний захід, присвячений корейським традиціям святкування Нового року.

Перед очима гостей розгорнулось справжнє театральне дійство, наповнене музикою, декораціями, виступами творчих колективів, і що найцікавіше – звучанням корейської мови. Завдяки автору ідеї програми інтерактивного вивчення корейської мови, режисеру Олені Іванченко, та злагодженій роботі творчого колективу незалежного театру «Дивний замок», присутні на заході отримали можливість відчути дивовижну атмосферу корейського новорічного свята.

Емоційно, яскраво та з добрим гумором увазі глядачів була представлена театралізована постановка сцени зустрічі батьків із донькою. В ході її розігрування присутні мали можливість познайомитись з простими мовними зворотами та початковою практикою спілкування корейською мовою.

Програма святкування також містила ознайомлення гостей із хореографічними, спортивними та гастрономічними традиціями країни «ранкової свіжості».

Багатогранною танцювальною лексикою та неймовірними костюмами вражав київський ансамбль традиційного корейського танцю «Тораді», творчий доробок якого був представлений відеозаписом «Танцю з віялами».

Святковий настрій та позитивні емоції дарували своїми виступами чарівна Катерина Quean, у виконанні якої прозвучала відома композиція Solo (Jenny) корейською мовою, а також запальна команда юних тхеквондистів «New Generation», переможців фестивалю K-Community Festival.

Невід’ємним декоративним елементом святкової атмосфери були колоритні традиційні корейські костюми – ханкбоки. Викликавши пожвавлення та зацікавленість у представниць прекрасної половини глядацької аудиторії, ханкбоки стали обов’язковим елементом власних фотосесій, які із задоволенням влаштували учасниці по закінченні заходу.

Завершальним акордом святкування Нового року по-корейски стала відеодемонстрація майстер-класу з приготування національної корейської страви чапчхе та частування гостей від авторської кухні Ірини Нам. 

 

Інформацію підготувала

зав. відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.