Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

image28 грудня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

За традицією, розпочав засідання керівник клубу Ігор Корольков. Окрім підбивання підсумків роботи клубу у 2022 році, вказав на проблеми й складність організації туристичних походів під час війни.

У роботі засідання взяла участь екс- віце-президент Федерації спортивного туризму України Нона Сичова, яка звернула увагу на адаптацію роботи клубу в нових умовах.

Про туристичний клуб «Університет» розповів його керівник, майстер спорту з туризму Володимир Триліс. Він відзначив, що клуб є одним з найбільших туристських клубів м. Києва й об’єднує понад ста прихильників різних видів активного туризму. Вже багато років при клубі працює школа передпохідної підготовки, де протягом навчального року (з вересня до травня) її слухачі опановують туристську мудрість та навички. Поділився напрацюваннями з організації походів та тренувань членів клубу від початку повномасштабної війни в Україні. Свою розповідь доповнив показом світлин про найцікавіші походи членів клубу минулих років та цього року.

Спогадами про відвідування Кіпру цього року поділилась досвідчена туристка Тетяна Козловська та показала відео зняті під час подорожі.

Гостем клубу був В'ячеслав Верховський – журналіст, відомий за публікаціями в журналах «Фонтан», «Радуга» та ін. Про себе В’ячеслав каже, що увесь час розривається між любов'ю до себе і любов'ю до людей. Коли в ньому перемагає перше – засмучується, коли друге – починає жартувати! В авторському виконанні прозвучали короткі гумористичні оповідання, які викликали хвилю непідробного сміху у присутніх.

На завершення зустрічі, члени клубу переглянули любительські фільми Юрія Семенова про зимові походи минулих років.

Протягом вечора звучали пісні зимового календаря у виконанні Сергія Чварки, Ірини Гелієвої, групи «Віват».

Модератор – майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

                                                                          Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.