П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Літературної вітальні ОППіР

(об’єднання письменників, поетів і романтиків)

image20 грудня 2022 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Літературної вітальні «ОППіР» (об’єднання письменників, поетів і романтиків).  Модерувала засідання – керівник літературної вітальні, член Національної спілки письменників України, почесний член, академік Спілки незалежних болгарських письменників, почесний член Спілки письменників Чорногорії, віце-президент Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури, лауреат літературно – мистецьких премій імені Миколи Сингаївського та Івана Нечуй-Левицького, президент Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» (авторське право), головний редактор альманаху Літературної вітальні «ОППіР» Тетяна Кудінова.

На початку засідання ведуча розповіла про підсумки роботи Літературної вітальні за п’ять років та про четвертий випуск у 2022 році журналу Літературного альманаху «ОППіР».

Тетяна Кудінова представила присутнім нову книгу Олександра Бакуменка – голови Всеукраїнського громадського комітету «СКОВОРОДА – 300» Українського фонду культури імені Бориса Олійника, відомого письменника, лауреата багатьох літературно-мистецьких премій – біографічно-краєзнавчий роман «Філософ щастя» (2022), про життя і творчість видатного українського філософа, просвітителя, поета, гуманіста ХVIII століття Григорія Сковороду.

На засідання зібралися близькі за духом і настроєм люди. У їх авторському виконанні звучали уривки з нових книг та вірші, лунали пісні на багатьох мовах.

У цікавій і насиченій програмі засідання, окрім її учасників, були запрошені гості, серед яких співак, артист Академічного камерного хору «Хрещатик», переможець Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» 2020 року, Ярослав Смаль.

Ярослав Смаль ще раз продемонстрував присутнім прекрасний приклад талановитого, наполегливого та багатогранного артиста. Він не тільки виконавець пісень відомих композиторів, але й сам пише вірші і музику, чудово грає на фортепіано. У його виконанні пролунала пісня «Василина» на слова і музику І. Поповича.

Емоційним завершенням засідання Літературної вітальні «ОППіР» був виступ відомої акторки театру і кіно, громадської діячки, народної артистки України Раїси Недашківської, яка прочитала вірш Тараса Шевченка «Молитва» та легенду Лесі Українки «Щастя». Вражало її миттєве перевтілення, глибоке філософське розумінням текстів, майстерне виконання яких присутні оцінили бурхливими оплесками.

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Совершенної Л.С.