Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки «Незламні»


9 грудня 2022 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація фотовиставки «Незламні», створеної до Дня Збройних Сил України.

Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам'ять воїнів, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Експозиція, що містить 23 роботи авторів з України, Ісландії, Румунії присвячена славним українським воїнам, які нині мужньо захищають незалежність, територіальну цілісність нашої держави у війні з російським агресором. Ряд світлин демонструють готовність пересічних українців боронити свою країну – вони йдуть добровільно до війська, долучаються до лав тероборони, займаються волонтерством.

Куратор фотовиставки, директор Арт-об’єднання «Kyivphotos-Hall 2012» Валерій Лещинський провів екскурсію виставкою і прокоментував історію народження кожної фотографії.

Присутні на заході – відомі фотохудожники, автори світлин, викладачі та студенти Київського вищого професійного училища водного транспорту, працівники НБУ ім. Ярослава Мудрого, охоче долучилися до волонтерського проєкту «Листівка на передову». Щирі слова вдячності за сміливість, честь і незламність, за збережене життя, за можливість жити й працювати стануть для захисників моральною підтримкою, підтвердженням нашої спільної непохитної впевненості в довгоочікуваній перемозі.

В авторському виконанні Катерини Ткаченко прозвучав щемливий вірш-посвята Україні.

Фотохудожник Артем Ляхович провів майстер-клас по створенню фотографії. Наголосив, що часто світлини стають фотосвідками історії, документальними матеріалами для архівів. Вони виразно й достовірно фіксують миті дійсності, розповідають нам про минуле, зберігають безцінні моменти, з яких складається наша історія.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва