Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Миколи Хомича 

«Задум Бога» (2022)

 

         17 листопада 2022 року о 15:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за адресою: Набережно-Хрещатицькка, 1, відбудеться презентація нового роману Миколи Хомича «Задум Бога», який вийшов цьогоріч у видавництві «Радуга». 


imageМикола Хомич – лікар-реаніматолог, мандрівник, меценат, письменник. Член Національної спілки письменників України (2016). Лауреат міжнародної літературної премії імені Михайла Жизневського «Воїн Світла», дипломант літературної премії Національної спілки письменників України імені Максиміліана Кирієнка-Волошина «Глиняний кіт», лауреат міжнародної літературної премії «Дон Кіхот»,  премії журналу «Радуга».

У творчому доробку письменника – історичні романи «Час» (2012), «Територія брехні» (2013), «Загадка гробниці» (2016), «Чорний місяць» (2018), збірки оповідань «Ніч русалки»(2011) та "В погоне за Южным Крестом" (2021). Його твори  перекладено різними мовами.

2017 року румунською мовою вийшов роман «Час». У рамках міжнародного культурного обміну у 2018 році з'явився переклад роману «Загадка гробниці» азербайджанською мовою. Перекладений новогрецькою мовою в 2020 році, цей роман потрапив до Вселенського патріарха Варфоломія, який згодом запросив автора до Константинополя.

Новий роман Миколи Хомича «Задум Бога» – перша частина трилогії, в якій простежується історія українських родів від ХV століття до нашого часу.

Через дивовижне переплетіння доль кількох поколінь головних героїв роману — Головачів, Лісницьких та Лобурів, автор глибоко і динамічно відображає особливості ключових періодів історії України, розкриває непрості відносини України та Росії, які складалися протягом багатьох років та підводять до розуміння сьогоднішніх напружених трагічних  подій .

Широке і яскраве полотно роману дає уявлення про міцній взаємозв’язок причин і наслідків, змушуючи усвідомлено і небайдуже ставитися до всього, що нині відбувається у нашій державі. Проте, «жодному смертному невідомо, що на нього чекає попереду». І в цьому, власне, як пише автор, і полягає Задум Бога.

У презентації передбачається участь Тараса Компаніченка, народгого артиста України, очільника гурту «Хорея Козацька»; Артема Ляховича, відомого українського музиканта, піаніста, кандидата мистецтвознавства, професора;   Наталки Полтавець, співачки, заслуженої артистки естрадного мистецтва України. .

 

Відвідування заходу за попередньою реєстрацією.

Тел.: 050-410-64-80 

485-17-95