П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка «СНИ З УКРАЇНИ»

 

З 26 жовтня по 30 листопада 2022 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1, конференц-зал) демонструється фотовиставка «Сни з України». 

image

«Сни з України» – спільний мистецький проєкт фотохудожника Артема Ляховича та фотомоделі Вікторії Денисової. Експозиція містить низку «мирних» та «воєнних» світлин, що навіяні спогадами про минуле та реаліями сьогодення. У фокусі проєкту – образ Жінки-України, як уособлення стійкості, незламності духу нашої нації, надії та любові. Кожна робота має символічний зміст: «Біль», «Руїна», «Гнів», «Надія» тощо. Фінальна композиція-алегорія «Україна захищає Європу». Деякі роботи майстра стилізовано у манері українських художників, зокрема Георгія Нарбута та Алли Горської.

Команда проєкту: Артем Ляхович – фото, постановка, світло, обробка, монтаж; Вікторія Денисова – автор ідеї, модель, постановка, дизайн одягу; Максим Артеменко – візаж.

Про авторів:

Артем Ляхович (1982) – український музикант, фотохудожник, письменник, педагог. Кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки фотохудожників України, професор Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра. Концертуючий піаніст, багаторазовий лауреат міжнародних конкурсів. Автор прози для дітей та юнацтва, лауреат літературних премій.

Фотографією займається з 2006 року. Має більше 10 персональних виставок у Києві та містах України. Він автор і постановник численних фотопроєктів на казково-фантастичні теми за участю дітей та підлітків, зокрема, резонансного проєкту «Лісова пісня» (до 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки), «Люди в барвах», «Лялькова комедія», «The Space Saga»,та ін. В роботах Артема Ляховича вдало поєднуються фотографія, малюнок, театр, цифрове мистецтво.

Вікторія Денисова (2004) – київська фотомодель, топ-модель, дизайнер одягу. Володарка численних нагород міжнародних конкурсів моделей та дизайнерів, авторка власних колекцій одягу. Навчається у Київському фаховому коледжі дизайну та мистецтв. Знімалася у багатьох фотопроєктах Артема Ляховича – таких як «Чарівна флейта» (персональний), «Лісова пісня», «Снігова королева» та ін. 

Виставка організована за сприяння Національної спілки фотохудожників України, Арт-об`єднання «KYIVPHOTOS-HALL 2012».

Генеральний партнер експозиції Благодійний фонд «HELP UA PHOTO» (Україна). Разом із авторами проєкту працює задля нашої перемоги – допомагає українцям, які були змушені покинути свої домівки, змінити місце проживання або виїхати за кордон у пошуках безпеки. Пропонуємо відвідувачам виставки переглянути фотороботи та зробити донат на будь-яку суму за допомогою к'юар-коду.

 

Термін експонування виставки: 26 жовтня – 30 листопада 2022 р.

за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, конференц-зал.

 

                                                    Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва