Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня фізичної культури і спорту

 

imageЩорічно, у другу суботу вересня в Україні відзначається  День фізичної культури і спорту. Головною метою свята є залучення населення до занять фізкультурою і спортом, популяризація здорового способу життя.

В цей день проходять змагання з різних видів спорту, майстер-класи, турніри, зустрічі з видатними діячами у галузі фізкультури і спорту. Свято спорту уособлює велич сили духу, залучає до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяє його популяризації і розвитку, наслідує славні традиції українського народу.

В Україні спорт завжди був невід’ємною складовою життя. Участь українців у світовому олімпійському русі почалася в 1894 році, коли 56-річний український генерал Олексій Бутовський, став одним із засновників олімпійського руху.

За роки незалежності Україна подарувала світу чимало видатних спортсменів та досягла великих успіхів в боксі, вільній боротьбі, гімнастиці. Українські спортсмени здобували найвищі нагороди у своїх видах спорту: «Золотий м’яч» Андрія Шевченка, боксерські пояси братів Кличків та Олександра Усика, золоті медалі на Олімпійських іграх від Яни Клочкової, рекорди Сергія Бубки та ще безліч інших нагород.  

 З початку 2022 року, не зважаючи на війну,  українські спортсмени вибороли на офіційних міжнародних змаганнях вже понад 1600 медалей.

Заняття спортом дають людині не тільки міцне здоров'я, хорошу фізичну підготовку і красиву фігуру, а й формують характер, вчать долати труднощі, змушують постійно вдосконалюватися та не зупинятись на досягнутому. Залучення до фізичної активності є однією з умов збереження здоров`я і збільшення тривалості життя.

В Україні фізична культура і спорт стають  неодмінною складовою повсякденного життя, адже люди різних поколінь бажають зберегти молодість і здоров`я. Ідеї  популяризації спорту активно підтримуються на державному рівні і покликані зробити здоровий спосіб життя частиною українського менталітету.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого до Дня фізичної культури і спорту організувала книжкову виставку

Видання, представлені в експозиції розкривають актуальні проблеми формування особистості у сфері фізичної культури і спорту, знайомлять з основними напрямками історичного розвитку цієї галузі, визначають місце, значення і вплив спорту на формування загальної культури нації та держави.

Збірники наукових праць, а також матеріали наукових конференцій висвітлюють окремі положення сучасного розвитку фізичної культури і спорту та  фізичного виховання.

Низка видань, присвячена окремим видатним постатям української держави – спортсменам, які здобули світове визнання та підкорили своїми досягненнями спортивний Олімп.

На виставці представлено документи із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого.  Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 3 поверх.

Термін експонування: 9 –19 вересня 2022 року

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Людмила Кудря