П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки дитячих малюнків  

«Життєдайна сила афоризмів Григорія Сковороди»

 

19 лютого 2022 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки малюнків «Життєдайна сила афоризмів Григорія Сковороди» вихованців Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва. Експозиція створена в межах культурно-просвітницького проєкту «Ідемо за Сковородою» з нагоди 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога.

Григорій Савич Сковорода відомий, як одна з найбільш визначних  особистостей, які формують нашу історію. Попри те, що змінилися кілька епох з часу, коли жив і творив Григорій Сковорода,  він  залишається близьким і сучасним для нових поколінь.

Виставка містить роботи юних художників творчих об’єднань  «Ескіз» (керівник Новодворська Т. В.), «Мистецтвознавці» (керівник Апанасенко Ю. Є.), «Палітра» (керівник Войтенко О. О.), «Фантазія» (керівник Боклан С. В.), «Петриківочка» (Новік Т. Л.)». Діти створили чудові твори, в які вклали глибокий зміст, відтворюючи своє художнє бачення і розуміння афоризмів мандрівного філософа.

Учасників презентації привітали педагоги Центру позашкільної роботи та заступник генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого Галина Кириченко. Вихованцям та їхнім наставникам були вручені подяки і грамоти за участь у підготовці виставки, вивченні, популяризації творчої спадщини Григорія Сковороди.

Виставка працює по 27 лютого 2022 р.

Понеділок – п’ятниця: з 10:00 до 20:00

субота – неділя: з 10:00 до 18:00.

Запрошуємо всіх охочих!

Відвідування виставки за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативного результату тестування.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва