Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


image9 лютого в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Відкрив засідання модератор – керівник клубу Ігор Корольков. Він поінформував присутніх про план роботи клубу на 2022 рік та побажав нових маршрутів і цікавих походів, щоб кожна подорож приносила задоволення й яскраві враження.

У 2021 році члени клубу обирали маршрути та організовували подорожі з урахуванням всіх карантинних обмежень. Досвідчені туристи Володимир Ярмош, Лариса Горбатова, Тетяна Козловська, Людмила Піроцька надали для перегляду світлини та фрагменти любительських фільмів з найцікавіших походів минулого року.

Спогадами про велосипедний похід шляхами Албанії восени 2021 року, поділився Юрій Семенов. Він побував біля карстового джерела Блакитне око, яке зачарувало мандрівника своєю магічністю. Воно живить річку Бистриця та забезпечує роботу місцевої гідроелектростанції. А ще має незвичайне забарвлення – у центрі джерела вода насиченого темно-синього кольору, по краях – яскраво-блакитного. Через відтінок води й круглу форму, природна пам`ятка й отримала свою назву. За 14 днів Юрій Семенов у складі групи з п’яти осіб подолав 650 км. Подорож подарувала незабутні враження та емоції від краси природи та архітектурних пам’яток. Звітом про похід став любительський фільм.

Не залишили байдужими присутніх й гумористичні замальовки Юрія Симонова, а затишній атмосфері вечора сприяли пісні у виконанні Вікторії Тітової, Анатолія Рибіна, Людмили Федченко, Олексія Таланцева, Софії-Ольги (Дорошенко) та групи «Віват».

Колективне фото напам’ять уже стало доброю традицією наприкінці заходу.

 

 Інформацію підготувала бібліотекар І категорії 

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.