Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Поетичний вечір Марини Пономаренко

«Говори про любов, розкажи їм, у чому сіль»  

 

12 лютого 2022 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся поетичний вечір Марини Пономаренко «Говори про любов, розкажи їм, у чому сіль».

Марина Пономаренко – сучасна поетеса, драматург і кінокритик. Переможниця та фіналістка літературних конкурсів і фестивалів. Автор книжки оповідань, наразі готує до видання збірку віршів. Публікується у періодиці. Член Національної спілки письменників України. Закінчила факультет кіно і телебачення Київського Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.

На поетичному вечорі Марина познайомила слухачів зі своїми героями, захопила своєю неповторною індивідуальністю. Шанувальники творчості почули історії з життя, переплетені поетичними рядками про любов до міста, до людей. Поетеса підняла важливі теми війни, пандемії, єднання… Марина влучно показує героїв через використання метафор, іронії, гостро зображує життєві перипетії. Авторка пише про сучасність – ситуації і реакції на них людей, вчинки через призму осуду іншими та про нинішні часи з ретроспективою. Марина показує «оголеного» героя, без прикрас і вигадок, що приваблює читачів. Загалом поезія Марини Пономаренко – небуденна, непересічна, легко запам’ятовується. Звучання, рими, сенси, вкладені у вірші – актуальні, глибокі, важливі.

У читаннях взяли участь актори TheatreROOM: Христина Желдак, Катерина Кабакова, Мирослава Лясота, Максим Зіневич. Режисер події – Тамара Антропова. Візуальне доповнення вечора – ілюстрації до майбутньої збірки дизайнера Євгена Янковського.

На вечорі поезії Марина зібрала довкола себе рідних, друзів, активних творчих людей – поетів, музикантів, акторів… Креатив, енергія наповнили аудиторію, додали натхнення, відчуттів.

Дякуємо поетесі, її друзям та гостям за свято поезії, за «безсмертний доторк до душі» та чекаємо виходу її збірки! 

 

Інформацію підготувала

провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів

Падалка Ганна

фото провідного бібліотекаря Наталії Опенько