Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки художнього квілту Світлани Селезньової «Поза межею»

 

20 січня 2022 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація мистецької виставки Світлани Селезньової «Поза межею».

Світлана Селезньова – художниця-дизайнерка з Києва. Після закінчення художнього училища працювала реставраторкою графіки та дизайнеркою одягу. З часом перейшла до створення робіт з бісеру та в 2008 році заснувала власний бренд з виготовлення жіночих прикрас. Працюючи з кожною прикрасою, як з окремою картиною, дизайнерка поступово перейшла до більших форматів та експериментів з техніками квілту.

Презентуючи в Арт-галереї експозицію авторських робіт, художниця зазначила, що свою назву виставка отримала від однойменної картини «Поза межею», яка об’єднує експоновані полотна за настроєм та технікою створення. Загалом виставка містить 11 робіт «клаптикового живопису» мисткині - натюрморти, портрети, пейзажі. За словами Світлани, квілтінг – дивовижний вид творчості, що поєднує різні види рукоділля – печворк, художню аплікацію, вишивку, шиття. Працюючи в техніці художнього квілту, майстриня ставить перед собою складні композиційні завдання та, застосовуючи творчий підхід, успішно втілює свої художні ідеї у життя.

З відкриттям виставки Світлану Селезньову вітали учасники презентації – її друзі, колеги за цехом, близькі родичі, знайомі, працівники Бібліотеки. Жвавий інтерес присутніх викликала колекція вишуканих дизайнерських прикрас, яка демонструвалась під час презентації текстильних картин художниці, розкриваючи ще одну грань творчого потенціалу майстрині. Виконані авторкою власноруч, - із каміння, щедро розшиті бісером, - ці прикраси привернули особливу увагу жіночої аудиторії та надихнули на продовження спілкування в атмосфері піднесеного настрою, щирості, душевної гармонії та комфорту.

 

Інформацію підготувала

зав. відділу соціокультурної діяльності Сливка О. В.