Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Державні символи незалежної України

 

image

У 2022 році виповнюється 30 років від часу офіційного затвердження української державної символіки. 

Статтею 20 Конституції України визначено, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державні символи є невід`ємний атрибутом держави, підтвердженням державного суверенітету, складовою конституційного ладу.

30 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності. Державна символіка перетворилась на ефективний консолідуючий фактор у розвитку суспільства. Під час Революції гідності державні символи України – синьо-жовтий стяг, Гімн та Тризуб стали символами не лише української держави, але і її народу, історичної спадковості, цінностей, прагнення свободи і справедливості, готовності до боротьби за незалежність Батьківщини.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого до 30-річчя з часуimage затвердження державних символів України організувала постійно діючу книжкову виставку «Державні символи незалежної України».

Виставка презентує наукові, науково-популярні та довідкові видання, які висвітлюють розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудову незалежної, демократичної Української держави, історію українських символів та державних символів України. Експозицію доповнюють матеріали конференцій та статті з періодичних видань, присвячені даній тематиці.

На виставці представлені документи і публікації з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: 

 

вул. Грушевського Михайла, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 17 січня – 25 грудня 2022 р.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.