П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка художнього квілту

Світлани Селезньової «Поза межею»

          

З 17 січня по 6 лютого 2022 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого демонструється мистецька виставка Світлани Селезньової  «Поза межею».

Виставка отримала свою назву від однойменної роботи авторки «Поза межею», яка об’єднує представлені в експозиції полотна за настроєм  і технікою створення.

Майстриня працює у техніці художнього квілтінгу (англ. quilting – зшивання, простьобування). Це дивовижний вид творчості, що поєднує в собі такі види рукоділля, як печворк, аплікація, вишивка, шиття. За допомогою квілту можна створити красиві і корисні речі – одяг, скатертини, покривала, сумки, об’ємні картини.

Робота з текстилем стала для Світлани Селезньової своєрідною власною художньою мовою. Вона вивчає його властивості, ставить перед собою складні композиційні завдання та успішно втілює їх. «Підбір кольорів та мотивів, розрізання і зшивання клаптиків, вишивка – все це в сукупності є моїми літерами та реченнями, з яких я зшиваю власні образи. Вони відкривають погляд на звичне з інших сторін, допомагають пізнавати світ та себе в ньому», – стверджує мисткиня.

Експозиція містить 11 робіт «клаптикового живопису» Світлани Селезньової  – портрети, натюрморти, пейзажі.

Про авторку

Світлана Селезньова (1966 р. н.) – художниця з Києва. Після закінчення художнього училища (м. Бобруйськ, Білорусь) працювала реставраторкою графіки та дизайнеркою одягу. 

2008 року заснувала власний бренд з виготовлення прикрас у техніці вишивки бісером. Створюючи кожну прикрасу як окрему картину, дизайнерка поступово перейшла до більших форматів, експериментуючи з техніками квілту. 

У червні 2018 року стала учасницею колективної виставки «Продуктивна праця. Якою вона буде?” у колаборації з донькою, художницею Дарією Кузьмич, (Музейний Квартал, м. Відень, Австрія).

Роботи Світлани Селезньової експонувалися на виставці "Що важливо?", яка працювала  восени 2018 року в Зоні креативних мануфактур IZONE (м. Київ) та в березні 2019 року в Музеї сучасного мистецтва (м Одеса).

 

Презентація виставки за участі авторки відбудеться 20 січня 2022 р. о 16:00.

Виставка працює: понеділок – п’ятниця:  з 10:00 до 20:00

субота – неділя: з 10:00 до 18:00. 

Запрошуємо всіх охочих!

Відвідування виставки за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативного результату тестування.

Контактний тел. 0989361295