П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація збірки «Моє Різдво. 12 історій про дива, які поряд»

 

23 грудня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація збірки «Моє Різдво. 12 історій про дива, які поряд» (Харків: АССА, 2020).

Різдво – це особливе свято, коли подумки ми занурюємося у світ казки і дивовижів, коли мрії і очікування стають настільки бажаними, що починають здійснюватися попри будь-які реалії буття.

Дійові особи оповідань сучасних українських письменників – підлітки і дорослі, тварини і фантастичні персонажі опиняються у вирії різноманітних подій, потрапляють у непередбачувані обставини, з’ясовують взаємини … Та зрештою мир та порозуміння завершують цікаві та незвичайні сюжети, а хотіння збуваються.

«У переддень Різдва, єдиний день, коли усі паралельні світи вільно перехрещуються між собою й усі невідомі істоти можуть бути видимими…», – зазначає одна з авторок збірки Наталія Маринчак в оповіданні «Мешканці».

Під час заходу директорка видавництва «АССА» Світлана Фельдман розповіла про напрями діяльності установи та як народжувалася книга «Моє Різдво…», а письменники – про виникнення персонажів оповідань, їхні прототипи та особисте ставлення до творчого процесу.

Презентація відбулася в режимі онлайн по Skype за участю авторів оповідань – Юлії Батлікіної, Анни Григорович, Наталії Матолінець, Ольги Мігель, Валерія Пузік. Захід дивовижно об’єднав відвідувачів Бібліотеки у Києві з авторами зі Львова, Одеси, Харкова, Кропивницького, Черкас.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько