Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація

календаря «Literature illustrated 2022» 

Літературної агенції OVO

 

image22 грудня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація календаря «Literature illustrated 2022» від Літературної агенції OVO, яка представляє різні сфери літературного життя з метою популяризації сучасної української літератури в Україні та світі.

Видання яскраво презентує сучасних українських письменників – від знаних літераторів до новачків. У календарі на 2022 рік представлені фото Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Валерія Маркуса, Ганни Городецької, Павла Матюші, Марка Лівіна, Марії Матіос, Теа Саніної, Тамари Горіха Зерня, Тетяни Белімової, Василя Муліка, Сергія Демчука.

Арт-директорка, авторка концепту –  відома польська фотографиня Марися М’яновська.

Проєкт «Literature illustrated 2022» створено за сприяння House of Europe. Авторський прибуток з продажу календарів йде на закупівлю книжок для бібліотек та лікарень України.

Про концепцію календаря «Literature illustrated 2022» розповіла засновниця Літературної агенції OVO та продюсерка видання Вікторія Ма. Вона зазначила, що завданням проєкту було показати письменників як носіїв національного коду – мови та культури, надати фізичного втілення мові, що проступає каліграфією на тілі митців.

У заході взяли участь: Теа Саніна, Тетяна Белімова, Сергій Демчук, Павло Матюша, Ганна Городецька. Вони поділились враженнями про участь у фотозйомках та творчими планами на майбутнє.

Презентоване видання з автографами письменників було передано в дар Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Яскравою ілюстрацією до презентації став буктрейлер «Literature illustrated 2022».  

   

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.