Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


image9 грудня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з вшанування пам’яті члена клубу Марка Кудіша. Присутні тепло ділилися спогадами про час, коли він був серед них зі своїми незмінними супутницями – гітарою та піснею.

Цікаву розповідь про подорож містами Рівненської області презентував Олексій Цапро-Добровольський. Так, у Рівному він побував у музеї бурштину, краєзнавчому музеї та на алеї кованих фігур. Далі його маршрут пролягав через замок князів Острозьких–Любомирських до Дубно, що вразило могутніми й неприступними замковими мурами, православними храмами й католицьким костелом. Під час ознайомлення з пам’ятками Державного історико-культурного заповідника Острога, мандрівник відвідав музей історії Національного університету «Острозька академія», побачив унікальну колекцію стародруків, спустився у підземелля монастирського костелу. Яскравою ілюстрацією до розповіді став показ світлин архітектурних та культурних пам’яток.

Членкиня клубу Тетяна Козловська поінформувала присутніх про культурно-пізнавальний екологічний маршрут Camino Podolico, який створено в Україні за зразком Шляху Святого Якова, що проходить через усю Європу та закінчується в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Довжина Подільського шляху становить 252 кілометри, подолати його можна за 12–14 днів. Для пілігримів підготовлена інформація про історію та пам’ятки краю, а також місця ночівлі й харчування. На шляху з Вінниці до Кам’янця-Подільського уже є всі атрибути цього маршруту: паспорт і сертифікат пілігрима, мапа й путівник, вказівники, стенди та маркування. Тетяна Козловська запросила усіх охочих пройти Camino Podolico в новому сезоні, який розпочнеться 25 квітня 2022 року. Окрім того, досвідчена мандрівниця поділилась спогадами про пішу триденну подорож за маршрутом м. Львів – м. Мостиська, запропонувавши переглянути любительський фільм про цей похід.

Протягом вечора члени клубу насолоджуватись гумористичними замальовками Юрія Симонова, жартівливими розповідями Оксани Бондарчук та віршами Юрія Ніколаєва, ліричними піснями групи «Віват».

Теплу атмосферу вечора підтримував модератор засідання – Олексій Цапро-Добровольський.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.