Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з Іваном Степуріним, директором видавництва «Саміт-книга»

 

11 грудня 2021 року гість Клубу – директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін представив  видання 2020–2021 років, серед яких: «Сковорода. Поеми, балади, цикли»  Наталії Дзюбенко-Мейс; «И ад следовал за ним: Жизнь и судьба Анатолия Кузнецова»  Павла Матвєєва; «Кіно, народжене Україною. Альбом антології українського кіно» Сергія Тримбача; «Актор № 1» Ірини Батько-Ступки; «Київ. Романтичний портрет» Максима Попельнюха;  «Я хочу собою возвеличити українське... Володимир Винниченко: повернення в Україну» Миколи Жулинського.

Видавець охарактеризував кожну книжку та запропонував у наступному році провести низку презентацій.

Друга частина засідання була присвячена обговоренню організаційних питань та плану роботи на 2022 рік. Голова клубу Анатолій Кончаковський  повідомив, що надалі  засідання будуть відбуватися 1 раз на місяць, та закликав активно приєднуватися до виступів і обміну думками всіх клубників.

Член клубу, директор видавництва «ЛАТ&K» Віктор Бихун  продемонстрував надзвичайно цікаве видання «Моя Антарктида» (2020), автором якого є Сергій Комісаренко – академік НАНУ і перший Посол України у Великобританії .  У книзі йдеться про те, як українські дипломати у Лондоні спромоглися отримати безкоштовно у 1995 році для України від Британського уряду британську антарктичну станцію «Фарадей», яка стала українською антарктичною станцією «Академік Вернадський». Книга-альбом яскраво ілюстрована унікальними краєвидами Антарктики та станції – фотографіями, зробленими автором під час подорожі до Антарктики у 2010 році.

Головний бібліотекар відділу СКД Олена Погонець познайомила присутніх з новими формами роботи відділу соціокультурної діяльності в режимі онлайн, акцентувала увагу на масових заходах, що відбуватимуться в бібліотеці в грудні, та запросила брати в них участь.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу  соціокультурної діяльності

Олена Погонець