Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація книги Анни Григорович

«Три дні з життя Єви» (Київ: АССА, 2020)

 

 image23 вересня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація нової книги Анни Григорович «Три дні з життя Єви», яка вийшла у харківському видавництві АССА.

Анна Григорович — сучасна українська письменниця, поетеса, співачка, авторка фентезі для молодших підлітків, членкиня Української асоціації письменників соціально-художньої літератури, лауреатка літературної премії "Гiлка золотого каштана". Авторка книг «Волшебные приключения лошадки Камелии и звездных детей» (2016), «Зелений трамвай» (2009), «Необычная экспедиция в заколдованное королевство» (2019), «Дід Сніжан» (2020).

В її казкових творах гармонічно поєднуються глибокий сенс, поетичність, дотепний гумор з захоплюючим пригодницьким сюжетом, а серед головних героїв часом опиняються діти з особливостями розвитку або світосприйняття.

Події в презентованій книзі «Три дні з життя Єви» відбуваються у вигаданому світі Гріандії,image який дуже схожий на наш. Там, у невеличкому містечку, живе дівчинка, героїня книги Єва. Дуже талановита, але її талант поєднується з абсолютною безпорадністю.

Однієї ночі Єва нарешті насмілюється змінити життя та побороти свою безпорадність …

Презентуючи книгу, авторка розповідала гостям про неймовірні пригоди Єви та її друзів, історичних особистостях минулого, а також артистично читала уривки з книги. Особливу увагу привернула цікава історія, пов’язана із загадковим маєтком Семена Могилевцева, відомого як «Шоколадний будинок», котрий і став епіцентром неймовірних містичих подій.

Під час презентації лунала фортепіанна музика відомих композиторів. У майстерному виконанні лауреата міжнародних конкурсів Андрія Луньова та його учнів, вихованців Київського державного музичного ліцею імені М. В. Лисенка - Амелії Плошко, Владислава Демченка, Вероніки Дощечкіної пролунали твори Й. Баха,Ф. Шопена, Ф. Ліста, П. Чайковського.

Щирі побажання подальших творчих успіхів авторці з нагоди виходу книги висловив Сергій Польовик – знавець і поціновувач класичної музики, експерт в галузі національної безпеки. Саме співпраця з Сергієм Польовиком у 2013 році надихнула авторку на створення казкової повісті, серед героїв якої опиняються «живі» роялі та відомий фортепіанний майстер з минулого Йозеф Бродманн.

На презентації книги Анни Григорович були присутні учні Спеціальної ЗОШ-інтернату № 16 для дітей з вадами розумового розвитку, яких супроводжувала директорка закладу Наталія Нікуленкова.

Атмосфера добра, тепла, неймовірно прекрасної музики панували в залі. Письменниці Анні Григорович бажали міцного здоров’я і подальших успіхів на творчій ниві, цікавих сюжетів, захоплюючих пригод.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.