Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Вечір авторської пісні «У колі друзів»

 

 

image15 грудня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся вечір авторської пісні «У колі друзів» за участі авторки і виконавиці пісень Євгенії Зенюк та дуету «ПАРА DOC’S».

Авторську пісню, як специфічний камерний жанр, називають формую духовного спілкування людей, які вважають себе однодумцями. Її називають «співаючою поезією», оскільки музичний супровід гармонічно підтримує домінуючий поетичний текст, що сприяє підвищеному емоційному впливу на слухачів.

Вечір «У колі друзів» зібрав чимало шанувальників авторської пісні.

Яскраву грань свого літературно-музичного таланту дарувала присутнім Євгенія Зенюк. У її виконанні лунали власні вірші та пісні, написані у співавторстві з відомими поетами.

Учасники дуету «ПАРА DOC’S» Олександр Кропельницький та Сергій Озерян, які завжди є бажаними гостями музичних вечорів та фестивалів, створили атмосферу неформального спілкування в колі друзів.

У виконанні дуету лунали романтичні та іронічні пісні з репертуару відомих бардів – В. Висоцького, О. Мітяєва, Б. Окуджави, Ю. Кукіна, Ю. Візбора.

Особливою родзинкою стало виконання українських пісень «Червона троянда» А. Горчинського та «Гуцулка Ксеня» Я. Барнича, які викликали у слухачів бажання приєднатися до артистів і співати разом з ними.

В залі панувала атмосфера справжнього свята, створена прекрасною авторською піснею. Харизматичність виконавців, їх приголомшлива, позитивна енергетика, артистизм, почуття гумору, яким вони щедро ділилися з присутніми, додавали гарний настрій та радість спілкування.

Серед гостей на зустрічі був Віктор Кривуша – автор і виконавець пісень, кіноактор. Він привітав музикантів з новорічними святами та прочитав вірш, написаний у залі на початку зустрічі.

Кожний виступ співаків присутні зустрічали гучними оплесками. Усіх переповнювали емоції та бажання зустрітися знов у чудовій компанії друзів. Завершився вечір спільним виконанням авторської пісні Олега Мітяєва «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались».

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.