Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка «До Дня Гідності та Свободи»

 

image21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. В цей день українці вшановують пам’ять про людей, які під час бурхливих подій двох Майданів стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Кожна з цих подій стала важливою історичною віхою в житті українського народу, викликалаimage у справжніх патріотів бурю почуттів. Помаранчева революція дала велику надію українській нації на побудову справжньої Української Соборної держави, реальну можливість виходу із системної кризи, в якій перебували українці в пострадянський період своєї історії. На київський Майдан вийшли мільйони громадян, щоб задекларувати свою кровну потребу в змінах у державі. Те, що ця революція відбулася без кровопролиття стало вершиною її гуманістичного характеру, правоти і незворотності.

Революція Гідності розпочалася як громадянський рух за європейське майбутнє України, що опинилося під загрозою внаслідок незаконних дій тодішнього уряду та згодом переросла у масштабне протистояння. Символом відданості для всіх українців стали Герої Небесної Сотні, які поклали своє життя у боротьбі за самовизначення нації. Імена цих людей завжди пам’ятатиме вся Україна.  

В Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Гідності та Свободи».

В експозиції представлені літописи очевидців, матеріали з хронології тих подій, фотоальбоми, аналітичні статті, нариси, художні твори.

Для пошуку інших видань за даною темою радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки.

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 15 листопада – 30 листопада 2021 р.

 

Інформацію підготувала завідуюча сектору

підсобних фондів відділу обслуговування користувачів 

Скобелко Т.В.