П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

 

image

27 жовтня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Досвідчений турист В’ячеслав Олєйніков розповів про відносно новий маршрут у Південно-Західній Туреччині – Карійську стежку, що отримала свою назву на честь історичної області Карії. Цей напрямок відкритий у 2013 році та сягає більше ніж 800 кілометрів. Стежка умовно розділена на шість секцій, кожну з яких можна проходити окремо. Група, очолювана мандрівником, обрала найпопулярніший відрізок  стежки півостровом Датча. Шлях проходив уздовж мальовничих скель, затишних бухт з блакитною водою та давньогрецьких руїн, фортець, поселень. Присутні мали змогу помилуватись авторськими панорамними фотографіями з красивими морськими краєвидами.

Спогадами про сплав на байдарках у червні цього року поділився Юрій Семенов. Їх маршрут пролягав плавнями вузької та звивистої річки Стохід, яка через 20 кілометрів шляху впадала в не менш мальовничу річку Прип’ять, а далі продовжувався до озера Нобель. Підсилював враження розповіді про подорож любительський фільм з вдало підібраним музичним супроводом.

Члени клубу з задоволенням познайомились з поезією Юрія Ніколаєва та послухали жартівливу небилицю Юрія Симонова «Не родись красивой».

Теплій атмосфері вечора сприяли улюблені пісні туристів у виконанні Олексія Таланцева, Анатолія Рибіна та груп «Дебют» і «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.