П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

Тема: Життя і творчість Людвіга ван Бетховена

 

image10 жовтня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», присвячене Людвігу ван Бетховену – геніальному композитору, народженому на зламі століть.

Про непростий життєвий і творчий шлях музиканта розповіла почесний доцент кафедри теорії мистецтв Київського національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Тамара Щериця.

Композитор, твори якого виконуються й сприймаються з величезною пошаною, працював у багатьох існуючих в його час музичних жанрах. В своїх творах митець торкався потаємних куточків стану людини, розкриваючи всю палітру та складну гаму  її пристрастей.

Вдало побудована доповідь, глибоке знання творчості композитора та виконання Т. Щерицею його музичних творів, викликало у присутніх великий інтерес.

imageРозповідаючи про творчість композитора, доповідач підкреслювала надзвичайну експресивність і велич його творінь, серед яких, ідейний заповіт Бетховена "Ода до радості".

 Присутні мали можливість насолоджуватись не тількі музикою великого Маестро, переглянувши фортепіанні та оркестрові відеофрагмети  його творів, але й  дізнатися про події, що надихали Бетховена на їх створення.

Після закінчення засідання, члени клубу ще довго спілкувалися з Тамарою Щерицею та щиро ділилися своїми відчуттями і враженнями.

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.