Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий вечір актора театру і кіно Юрія Яковлєва-Суханова

 

image29 жовтня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся творчий вечір актора драматичного театру і кіно  Юрія Яковлєва-Суханова.

Обличчя Юрія Яковлєва-Суханова знайоме багатьом прихильникам кіно та телесеріалів, адже у творчому доробку актора – участь у понад ста проєктах, серед яких численні ролі в таких фільмах, як «Дві сторони однієї Анни», «Медове кохання», «Ментовські війни. Харків», «Краще за всіх», «Стоматолог», «Підкидьок», «Таємниця», «Королева доріг». Зіграв він також у популярному нині серіалі «Козирне місце», який нещодавно вийшов на екрани, проте вже встиг полюбитися глядачам, які з нетерпінням очікують появи нового сезона картини.

Поціновувачам театрального мистецтва актор відомий за образами, створеними ним у виставах Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, на сцені якого працює від 1994 року.

Під час зустрічі увазі глядачів були представлені уривки фільмів за участі актора,  а також відеозаписи фрагментів з його вистав. За словами Юрія, акторська доля посміхнулася йому і видалась дуже  щасливою, адже  подарувала можливість спілкування та професійно-творчого зростання у колі видатних майстрів вітчизняного театру та кіно. Серед них Лариса Кадочникова, яку Юрій називає своїм творчим талісманом, Михайло Резникович, під керівництвом якого здобував ази акторської професії, кінорежисер Віктор Гресь, сучасні зірки театральної сцени Тетяна Назарова, Ірина Новак, Ольга Когут, Віктор Сарайкін.

 Привітати з творчим вечором та поспілкуватися з актором прийшли друзі, колеги за цехом, прихильники його багатогранного таланту, адже виявилось, що Юрій не лише талановитий актор, а й художник і поет. Написані ним картини в переважній більшості присвячені театру, а поетичні рядки віршів сповнені проявами таких необхідних у сучасному світі якостей  людського спілкування, як щирість, дружба, доброта, любов.

На зустріч з Юрієм Яковлєвим-Сухановим до Бібліотеки завітали народна артистка України Лариса Кадочникова, народний артист України Володимир Бистряков, музичний гурт «Завжди зелені» у складі Андрія Іванова та заслуженої артистки України Ольги Бистрякової, директор галереї «Глобус» Оксана Бойко. Знайомі з Юрієм вже багато років поспіль, вони щиро вітали його з творчим вечором, адже живе спілкування митця зі своєю аудиторією – завжди бажана і важлива складова духовно-творчого зростання.

  

Інформацію підготувала зав. відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.