Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

 

image13 жовтня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Цікавою і змістовною була презентація Лариси Горбатової про туристичний маршрут до карстової печери «Атлантида», розташованої у схилі мальовничої долини р. Збруч біля села Завалля Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Вона розповіла про складність маршруту, де довелось довго йти, подекуди повзти, вузькими проходами або дертися вгору, але побачене вразило досвідчену мандрівницю своєю красою. За велику різноманітність кристалів «Атлантиду» порівнюють з мінералогічним музеєм. В Україні її цінність визнана державою. У 1975 році печера одержала статус геологічної пам'ятки природи загальнодержавного значення. Вдалим доповненням до розповіді був показ світлин. Присутні мали змогу помилувались дивовижними й чарівними візерунками з кристалів різних кольорів, які створила природа.

Члени клубу з задоволенням послухали усмішку-жарт «Гамбургський півень» Юрія Симонова. Не залишили байдужими присутніх і власні вірші Катерини Соботюк.

Спогадам про похід улітку 2020 року до скель Довбуша, що знаходяться поруч з селом Бубнище на межі Івано-Франківської та Львівської областей, поділився модератор цього засідання Олексій Цапро-Добровольський. Його фоторозповідь познайомила членів клубу з неповторним скупченням гігантських скель та каменів, що за формою нагадують міфічних істот. Мандрівник прогулявся серед букових велетнів та оглянув вирізьблені природою скелі: Лев, Слон, Кулак Довбуша, Колобок, Тюльпан, Книжка, Відьма, Вітрило та ін. А ще дав пораду: «Щоб сповна відчути їх велич і могутність, варто тут побувати».

Протягом вечора задушевно звучали пісні у виконанні Марка Кудіша, Вікторії Тітової, дуету «Міраж» та групи «Дебют».

Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері з дотриманням карантинних обмежень.

 

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії 

 відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.