П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт «Ірландська Музика» для батьків і дітей

 

3 жовтня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт «Ірландська Музика» в межах культурно-просвітницького проєкту Babi Mozart для батьків і дітей.

 Четвертий рік поспіль Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підтримує проєкт Babi Mozart, що набув великої популярності серед молодих родин. Саме задля сприяння батькам і малюкам долучатися до скарбів світової культури Бібліотека надає свій простір, здійснює добірку дитячої літератури у вигляді книжкових виставок, запрошує молоді родини як до користування універсальним фондом книгозбірні, так і до відвідування цікавих заходів, що відбуваються в Бібліотеці.

Ініціаторка та організаторка концертів в межах проєкту – режисерка, волонтерка, мама двох діток Олександра Степашко, обираючи тематику концертів та залучаючи музикантів, робить ці заходи цікавими та різноманітними.

Зокрема концерт, що відбувся, сподобався відвідувачам чудовим виконанням музикантами фолк-гурту «Рун» Андрієм Яковенко, Миколою Івановим, Сергієм Каденко неповторної ірландської музики. Професійні музиканти, використавши одинадцять струнних і духових інструментів, відтворили самобутність і романтичність музики, яка завжди поєднувала і гартувала ірландський народ, який, як і український, століттями прагнув незалежності.  

Головні відвідувачі заходу – чарівні малюки активно включилися у дійство: радісно плескали в долоні, енергійно танцювали, швидко повзали на четвереньках по ігровій зоні, із цікавістю гортали книжки, міцно обіймали музикантів, гучно співали українські та англійські пісні, фотографувалися.

Всі були в захваті і не хотіли покидати Бібліотеку.

Пропонуємо вам переглянути фото та ще раз згадати ці чудові миті з дитячого музичного свята, а тим, кому не вдалося побувати там, подивитися як це було…

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото бібліотекаря І категорії

відділу обслуговування користувачів Марії Зуякової