П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

Зустріч з українським піаністом Євгеном Громовим

Тема: Музикант і його інструмент 

 

image

26 вересня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий».

Відкрив 16-й  сезон роботи клубу та окреслив теми майбутніх засідань його керівник Ростислав Грибов.

Гостем клубу був відомий український піаніст, лауреат премії імені Левка Ревуцького Євген Громов.

Вчитися музики Євген почав з семи років  у педагога Олени Склярової. Продовжив навчання у Київському державному музичному ліцеї  імені М. В. Лисенка та Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського.

Багато виступав із сольними концертами на різних міжнародних і українських музичних фестивалях. Тісно співпрацював при підготовці виконання фортепіанних композицій з такими українськими композиторами як Л. Грабовський, В. Годзяцький, В. Сильвестров, В. Губа, Є. Станкович, В. Загорцев, С. Крутиков.

У репертуарі піаніста переважає сучасна  музика. На його рахункуimage понад 100 світових і українських прем'єр, більше десятка записаних дисків сучасної музики, в тому числі антологія української фортепіанної музики «Київський авангард шістдесятих», яку він презентував на одному з попередніх засідань клубу.

На нинішньому засіданні у виконанні талановитого піаніста звучали твори Й. С. Баха, К. Дебюсі, Р. Шумана, В. А. Моцарта.

Як завжди, Євген Громов продемонстрував не лише віртуозну майстерність виконавця, але й артистичне вміння у спілкуванні з глядачем.

Щира і відверта розповідь Євгена Громова про своє життя, шлях до музики полонили присутніх у залі. Зустріч викликала багато позитивних емоцій, подарувала чудовий настрій. Довго лунали гучні оплески та сердечні слова подяки на адресу талановитого музиканта.

 

 Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Совершенна Л.С.