П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв

 

Долучаючись до флешмобу «Гастролітература України», який було створено в межах проєкту Українського центру культурних досліджень «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв, як основи для розвитку креативних індустрій регіонів», Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого організувала книжково-ілюстративну виставку, пов’язану з тематикою гастрономічних традицій України.image

Виставку організовано з метою надати змогу ознайомитись гастродослідникам та всім зацікавленим особам з фондом наукової та науково-популярної літератури для здійснення ґрунтовних досліджень сфери гастроспадщини.

Варто зазначити, що дана інформація є дуже важливою для особистісного розвитку та становлення себе як громадянина України, який зобов’язаний знати традиції, культуру та вподобання власного народу, що набувалися протягом багатьох років і передавалися з покоління в покоління.

Адже, культурні традиції є продовженням нас самих. Вони уособлюють багату історію українського народу та створюють наше сьогодення. До того ж, гастроспадщина це ще й про дипломатію та вміння гостинно зустрічати наших гостей.

Тож плекаймо в собі любов до рідного, славлячи Україну на весь світ!

 

Виставка експонується за адресою :

вул. Грушевського Михайла, 1

2-й поверх, загальний читальний зал №1.

Термін експонування:

01 жовтня – 11 жовтня 2021 р.

 

 

 

Інформацію підготувала  бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Неграш Ю.В.