Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


22 вересня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу.

Зустріч розпочалася з виконання улюблених пісень туристів Марком Кудішем, Вікторією Тітовою, Олексієм Таланцевим і дуетом «Міраж», які своєю манерою виконання створили атмосферу веселого настрою на весь вечір.

З вітальним словом до членів клубу з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму й Дня туризму в Україні звернувся модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков. Він запросив присутніх на унікальний фестиваль «Extreme Fest Energy», що відбудеться з 24 по 26 вересня 2021 року на березі каньйону мальовничої річки Південний Буг біля міста Южноукраїнськ, у рамках якого будуть проходити: чемпіонат України зі спортивного туризму серед ветеранів; 47-мі відкриті обласні змагання зі спортивного гірського туризму «Пам’яті товариша»; екстрим-гонка «Пригоди Південного Бугу»; екскурсії за програмою «Мандруй Миколаївщиною» та багато інших заходів.

Про свої подорожі цього літа з почуттям гумору розповів Олексій Цапро-Добровольський. Особливо захоплюючою видалась мандрівка Кінбурнскою косою, яка простяглася між солоною Ягорлицькою затокою і прісним Дніпро-Бузьким лиманом. Безкраї пляжі з теплим морем і чистим піском, неймовірно багатий тваринний та рослинний світ цих територій складають частину Чорноморського біосферного заповідника й формують неповторний клімат справжнього раю на землі – Регіонального ландшафтного парку "Кінбурнська коса”. Вдалим доповненням до розповіді був показ світлин.

Позитивний заряд спілкування підхопила Катерина Соботюк. Вона прочитала свою замальовку «Джерельна криниця», яка викликала у присутніх теплі щирі посмішки від спогадів про щасливі часи безтурботного дитинства.

Гостем клубу був дует «Парадокс» у складі Олександара Кропельницького та Сергія Озоряна. Дует  подарував присутнім цікаву програму з репертуару авторської пісні від 60-х років минулого століття до сьогодення. Щирість та харизма виконавців створили незабутній настрій, наповнили зал улюбленими мелодіями, щирими посмішками та гучними оплесками.

 

 Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.