Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

30 вересня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся авторський вечір Тетяни Шептицької «Поезія з персиковим присмаком». 

Тетяна Леонідівна Шептицька народилася в Києві, закінчила факультет української філології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, працювала в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (2001-2015). У 2015-2017 рр. – ведуча «Радіо Промінь». З 2013 р. – викладачка й координаторка культурно-мистецьких заходів волонтерського проекту «Безкоштовні курси української мови». Науковець, редакторка, поетка, журналістка, громадська діячка, перекладачка, кандидат філологічних наук. З 2015 р. – заступник генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». Учасниця поетично-музичних фестивалів «Віршень», «Відкриті небеса», «Седнівська осінь», «Севама-Фест».

У науковому доробку Т. Шептицької монографія за її авторством «Українська література в контексті соціокультурних перетворень ХХ століття» (2013), чотири монографії у співавторстві, посібники та біля ста наукових і науково-популярних статей.

Захід відбувся в невимушеній творчій атмосфері, яку створили пані Тетяна та модератор вечора  Сергій Пантюк – український письменник, поет, перекладач, редактор, журналіст, громадський діяч і видавець, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України. Тетяна Леонідівна ознайомила слухачів зі своїми поетичними збірками «Окрайцем неба» (2014) і «П'яні персики» (2019). Продекламувала улюблені вірші та переклади, розповіла про джерела творчого натхнення, про свої літературні зацікавлення. З вдячністю і любов’ю зізналася пані Тетяна, що особливу роль в її творчості відіграє саме Сергій Пантюк, який є для неї  не тільки вчителем і наставником, але й коханим чоловіком. Тетяна та Сергій подарували Бібліотеці свої поетичні збірки.

Музичною окрасою вечора став виступ бардеси та бібліотекарки  Валентини Захабури з авторськими піснями про Київ, про любов, про осінь.

Відвідувачі вечора вітали оплесками і квітами талановитий дует – Т. Шептицьку та С. Пантюка.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідного  бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів  Наталії Опенько