Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий вечір поетеси Зої Кучерявої 

 

12 серпня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся творчий вечір поетеси Зої Кучерявої.

Зоя Олексіївна Кучерява народилася в селі Рудня-Повч Овруцького району Житомирської області. Закінчила філологічний факультет Кам’янець-Подільського педагогічного інституту. Живе і працює в Києві.

Прозаїк, поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, заслужена діячка мистецтв України. За цикл віршів «Сповідь» Зоя Кучерява нагороджена другою премією ім. Марусі Бек на літературному конкурсі в Канаді (Торонто, 1997). На загальнонаціональному літературному конкурсі «Українська мова – мова єднання» (Одеса, 2011) нагороджена першою премією за книжку «Я розбиваюсь об реальність». Є лауреаткою літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка «Осіннє золото» (с. Березова Рудка на Пирятинщині, 2013).

Упродовж вечора в авторському виконанні лунали ліричні, патріотичні, філософські вірші. Авторка торкнулася теми «секретів» творчості, в основі якої, на думку пані Зої, є уява митця. Талановита поетеса зазначила, що взагалі-то «люди однаково талановиті, – і той, хто пише, хто співає, і той, хто слухає». Зоя Олексіївна ознайомила присутніх з альбомом «Дует сестер» зі своїми поезіями, ілюстрованими репродукціями картин рідної сестри поетеси – художниці Любові Слободської.

Майже тридцять років творчого шляху поетеса співпрацює зі співаками, які виконують чудові пісні на її вірші. Серед них багато народних та заслужених артистів України. Завдяки чому поетеса має численні премії на міжнародних та всеукраїнських пісенних фестивалях і конкурсах. Телеверсії творчих зустрічей з Зоєю Кучерявою транслювалися на різних українських телеканалах. Вона є гостею програм українського радіо.

Музичною окрасою заходу стали ліричні пісні на вірші поетеси у виконанні народної артистка України Світлани Мирводи, лауреаток міжнародних і всеукраїнських конкурсів сестер Галини і Людмили Турчак та Світлани Клочкова-Коваленко.

Авторка подарувала Бібліотеці збірки своїх творів.

На заході були присутні прихильники творчості З. О. Кучерявої, членкині Спілки жінок м. Києва на чолі з головою Спілки Лідією Москаленко, поетеса Валентина Швежикайте, користувачі НБУ ім. Ярослава Мудрого.

Партнер заходу – Спілка жінок м. Києва.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідного  бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів  Ганни Падалки

 та бібліотекаря ІІ категорії Юлії Неграш