Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги

Тетяни Рогозовської «Дом Булгаковых-Турбиных.

Непутеводитель по киевскому музею» (Київ: ВАРТО, 2014)


Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 8 лютого ц. р. було присвячене презентації нового видання про Літературно-меморіальний музей М. Булгакова – спільного проекту Музею і видавництва «ВАРТО».

Автор Тетяна Рогозовська, працівник музею, булгакознавець із більше ніж 30-річним стажем роботи, запропонувала розширити рамки традиційного підходу до музейного путівника, про що повідомляє відразу в назві «Непутеводитель».

 У книзі представлені різнопланові матеріали, що дозволяють читачеві зануритися не лише в атмосферу музею, а й міста початку ХХ століття. Окрім вичерпної інформації про київський Літературно-меморіальний музей М. Булгакова, видання знайомить з історією садиби на Андріївському узвозі, 13, картою «булгаківських» і «турбінських» місць Києва, біографією Михайла Булгакова. Книга також містить нарис письменника «Киев-город» російською і українською мовами та короткий список рекомендованої літератури.

 Видання добре ілюстроване фотографіями, документами, кресленнями та малюнками. Зовнішній вигляд книги відразу привертає увагу  теплою гамою кольорів та художнім оформленням палітурки в кращих традиціях кульженківських видань. Технічним партнером видавництва «Варто» виступило видавничо-поліграфічне підприємство «АДЕФ-Україна».

Високий професіоналізм усіх причетних до народження цієї книги та особлива нагода – переддень 25-річного ювілею Літературно-меморіального музею М. Булгакова зібрали на презентації численну аудиторію прихильників книги, і серед них – особливе гроно визнаних києвознавців, музейних працівників, екскурсоводів.

У виступах звучали найкращі оцінки презентованого видання, щирі слова подяки і поздоровлення автору Тетяні Рогозовській, засновнику Музею Анатолію Кончаковському, колективу, що сьогодні приймає відвідувачів, спомини про  те, як створювався музей,  його здобутки та ін.  

 

 Інформація підготовлена відділом СКД