П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки

 китайського майстра Zach (Ziyang) Cai Qiu 

«Дика природа острова Ванкувер»

 

5 серпня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1, м. Київ) відбулася презентація фотовиставки «Дика природа острова Ванкувер» («A Knock From the Wild Side – Vancouver Island Wildlife»).

В експозиції представлено 40 світлин молодого китайського фотографа-аматора Zach (Ziyang) Cai Qiu. Вони демонстують красу і різноманітність природи далекого острова Ванкувер, який розташований біля західного узбережжя Північної Америки в провінції Британська Колумбія.

Основна ідея фотовиставки – вивчення, охорона та збереження навколишнього середовища у будь-якій частині планети, де б ми не мешкали.

Про важливість і актуальність теми – дбайливого і бережного ставлення до природи, свого довкілля наголошували у своїх виступах генеральний директор НБУ ім. Ярослава Мудрого Тамара Вилегжаніна, представник  Китайської асоціації в Україні Олена Сніжко, директор галереї «Глобус» Валерій Бойко, мистецтвознавець Анатолій Казанір.

Автор світлин Zach (Ziyang) Cai Qiu, який нині мешкає у м. Вікторія (Канада), звернувся по скайпу до учасників заходу та привітав присутніх грою на фортепіано.

У рамках презентації відбувся благодійний концерт, організований силами китайських виконавців на підтримку дитячого будинку сімейного типу «Тарасюк», с. Хомутець Брусилівського району, що на Житомирщині. Родина Наталі та Сергія Тарасюків разом з дітьми взяли участь у заході.

В концерті прозвучали  твори світової та української класики. Присутніх полонили чарівні мелодії саксофону, флейти, фортепіано. Гарним завершенням вечора став виступ молодіжного гурту «SWAY».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва