П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творчий вечір поетеси Зої Кучерявої 

 

12 серпня 2021 року о 17:30 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) відбудеться творчий вечір поетеси Зої Кучерявої.

Зоя Олексіївна Кучерява народилася в селі Рудня-Повч Овруцького району Житомирської області. Закінчила філологічний факультет Кам’янець-Подільського педагогічного інституту. Живе і працює в Києві.

Заслужений діяч мистецтв України Зоя Кучерява є автором поетичних збірок «Найдорожче» (1989), «Даждь нам днесь…» (1992), «Розпалюю камін» (2016), збірки літературно-музичних композицій «Скриня» (1997), книг прози «Ностальгія» (1997), «Зваба протиріч» (2008). За цикл віршів «Сповідь» на Літературному конкурсі Світової федерації українських жіночих організацій «Передаймо нащадкам наш скарб – рідну мову» (Канада, Торонто) у 1997 році Зоя Кучерява нагороджена ІІ премією. У творчому доробку поетеси більше сотні текстів пісень, серед яких і ті, що перемагали на радіоконкурсах «Пісня року», звучали в багатьох концертних програмах, на пісенних вернісажах. Пісня «О мово рідна!» (муз. Б. Кучера) стала лауреатом на Всеукраїнському фестивалі в 1992 році.

У заході пролунають пісні на вірші Зої Кучерявої у виконанні народної артистки України Світлани Мирводи, лауреатів міжнародних і всеукраїнських конкурсів сестер Галини і Людмили Турчак та Світлани Клочкової-Коваленко.

Партнер заходу – Спілка жінок м. Києва.

Під час заходу необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

 

Довідки за тел.: 278-43-93