Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Дмитра Шльонського 

«Миражи причудливой эпохи»  

(Коло, 2019)

 

image

6 липня 2021 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася чергова зустріч із засновником і директором київського Музею Однієї Вулиці Дмитром Шльонським.

Дмитро Васильович Шльонський – відомий історик, дослідник історії Києва, Заслужений працівник культури України, киянин у шостому поколінні. Він ˗ автор серії книг про Андріївський узвіз, адже дослідження життя Андріївського узвозу та його мешканців, що жили тут у різні часи, вже давно стало справою його життя.

Зустріч присвячена виходу нової книги автора «Миражи причудливой эпохи», у якому основна увага акцентована на цікавих, неординарних і романтичних сторінках з життя післяреволюційного Києва та його тогочасних мешканців.

…Ліричний експромт поета Олександра Вертинського на ресторанному рахунку і літературні прогулянки письменника Віктора Некрасова; фатальний романс «Хризантеми» композитора Миколи Харіто і «цукрові» мільйони Данила Балаховського; грандіозний скандал в Парижі через скромного ювеліра Ізраіля Рухомовського і масонські інтриги авантюриста Сергія Моркотуна; галюцинації поета Івана Франка і екзистенційні пошуки філософа Льва Шестова; життєвий шлях художників Федора Данилова і Абрама Балазовського; секрети дресирувальника Михайла Золло і винаходу братів Страус - всі ці історії, і не тільки вони, у викладі автора перетворюються в захоплюючі есе, оповиті чудесним флером минулого.

Презентація книги зібрала велику аудиторію людей, що цікавляться минулим Києва і є небайдужими до його сьогодення, хто любить Київ та його історію. Учасниками заходу були слухачі ”Університету третього віку”, корінні мешканці Подолу, користувачі та працівники бібліотеки.

 

Наприкінці зустрічі відбулася автограф-сесія.

 

До заходу працівники відділу ДІМ та відділу МБА підготували тематичний відкритий огляд-презентацію книжкових видань з фондів Бібліотеки про історію Києва та Подолу різними мовами.

 

image image image

 

Інформація підготовлена відділом ДІМ