Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Презентація творчого доробку українського письменника Валентина Бадрака

  

image26 червня 2021 року відбулося останнє перед літніми канікулами засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота», на якому презентував свій творчий доробок Валентин Бадрак, український російськомовний письменник, публіцист.

Валентин Бадрак – автор низки книжок з психології успіху у різних сферах людської діяльності, автор понад 100 публікацій та досліджень у галузі безпеки і оборони держави.image

Згадавши попередні твори, серед яких безсумнівні бестселери «Великие женщин» та «Успішні жінки в чоловічому світі», доповідач особливу увагу приділив нещодавно написаному роману «Собор. Киевский перекресток Вильгельма Котарбинского». Книга вийшла у київському видавництві «Брайт Букс» наприкінці 2020 року. Це – третій художній роман автора і 12-а книжка загалом.

В новому творі письменник звернувся до історії Києва, до часу, коли розписувався Володимирський собор, та висвітлив київський період життя кількох відомих художників. Очима польського живописця Вільгельма Котарбінського читач бачить Володимирський собор і Кирилівську церкву. Поляк за походженням, католик за віросповіданням, живописець за покликанням, Котарбінський більш як тридцять років прожив у Києві, вісім з яких працював над оформленням Володимирського собору. Саме його філософське світобачення дозволяє інакше подивитися на художників того часу: Михайла Врубеля, Віктора Васнецова, Михайла Нестерова, Павла Свідомського та інших. А також на унікальну роль  талановитого українського  мистецтвознавця, археолога,  художнього  критика, керівника групи художників, що здійснювала розпис Володимирського собору у в 18841896 роках, Адріана Прахова та його дружини Емілії.

Валентин Бадрак передав книгу в дар Бібліотеці з дарчим написом: «Бажаю усім гармонії та балансу у житті! З повагою Валентин Бадрак. 26.07.21»

Атмосферу легкості, прозорості, витонченості, літніх ароматів створила у залі виставка акварелей та ошібани флористки Ірини Блажчук.

Ірина Блажчук за фахом молекулярний біолог,  науковий співробітник Інституту фармакології НАН України. Фах флориста та художника опанувала самостійно, стала майстром народної творчості. Флористикою займається понад 20 років, аквареллю – понад десять.

 

Інформацію підготувала

 головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

 Олена Погонець