П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

imageКнижкова виставка «Ювілейний калейдоскоп»

 

 

Роби те, до чого народжений 

 Г. Сковорода

 

 

 

 

 

Відзначення ювілеїв і вшанування пам'яті видатних діячів України – це збереження нашої національної ідентичності та формування історичної свідомості.

У нас є чудова можливість згадати постаті, якими багата і горда Україна. Саме вони визначили становлення українського суспільства, розвиток країни, свій розум і талант віддали на благо всього людства.

Україна стала великою державою завдяки людям, які щодня робили свій внесок в її  процвітання. Творча, інтелектуальна, наполеглива праця славетних українців пройнята любов'ю і відповідальним ставленням до долі України.image

Ми з вдячністю шануємо і зберігаємо пам'ять про них. Пишаємося досягненнями і творіннями людей, які зміцнили нашу країну, визначили дух нації. Життєві і творчі здобутки видатних діячів України надихають та виховують наступні покоління.

В Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «Ювілейний калейдоскоп» присвячену відзначенню ювілеїв видатних діячів України у 2021 році.

Експозиція містить документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого про громадських та політичних діячів, меценатів, героїчних військових; дослідницьку і наукову діяльність вчених; самовіддану та кропітку працю лікарів; яскравих, талановитих письменників і поетів; документальні життєписи та творчі шляхи художників, архітекторів, мистецтвознавців, самобутніх майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, блискучих музикантів, співаків, талановитих акторів та славетних зірок спорту.

Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла, 1; 2-й поверх.

Загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 1 липня – 31 серпня

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів

  Рачковська І.М.